Pullavinkit

10 kohtaa onnistuneeseen pullaan:

1. kädenlämpöiset aineet, jotta hiiva toimii
2. alustus: puolikarkeat jauhot vähitellen, rasva loppuvaiheessa, pitää jaksaa vaivata pehmeäksi, ei liikaa jauhoja
3. kohotus lämpimässä, peitettynä: lämmin vesiallas tai uuni +40 astetta
4. pakastepullataikinaa käytettäessä jäisen taikinan saaminen kohotuskuntoon ->LÄMPÖÄ!
5. pikkupullan pyöritys painaen
6. korvapuustin leipominen
7. pitkon letitys neljällä, ks. alla
8. mitä muotoja pullille, ks. lista alla
9. pullan voitelu, koristelu ja paistaminen, koko vaikuttaa
10. pullan säilyminen

Pullataikinasta pulliksi - vaihtelua leivontaan!

•    pikkupullat
•    kierrepulla
•    korvapuustit
•    hillopullat
•    sarvet
•    pitkot
•    kranssit
•    kierrepitkot
•    bostonkakut
•    marja- ja rahkapiirakat 

Myllyn Parhaita pullavinkkejä:

•    Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
•    Kuivahiiva vaatii lämpimämmän n. 45-asteisen taikinanesteen.
•    Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat, pikkupullataikina saa olla pehmeämpää kuin pitkotaikina.
•    Säilytetyt jauhot kuivuvat ja niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja.
•    Hyvä kohotuspaikka pullalle on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai mikroaaltouuniin (mikroa ei saa laittaa päälle) tai pullapelti altaan päälle ja kohotus nopeutuu.
•    Vaihtelua pullataikinaan saa lisäämällä siihen esim. rusinoita, mantelirouhetta, kuivattuja hedelmäpaloja tai korvaamalla n. 2 dl jauhoista Myllyn Paras Kauraleseillä.

Pullapitkon letitysohje:


Kokkikoulu letitysohje