Sydänmerkki tuotteet

Myllyn Paras Sydänmerkki-leivät

Sydänmerkki

Sydänmerkki on Sydänliiton hallinnoima ja myöntämä merkkijärjestelmä.

Leipä ja viljavalmisteet ovat tärkeä hiilihydraatin ja kuidun lähde. Leipätuotteissa Sydänmerkin myöntämisperusteena korostetaan erityisesti suolaa, koska leipä on sen merkittävä lähde suomalaisessa ruokavaljossa. Eräissä viljavalmisteissa on myös runsaasti rasvaa ja kovaa rasvaa, minkä vuoksi myös rasva on myöntämisperusteena.

Sydänmerkin myöntämisperusteet leiville:

- Rasvaa ≤ 5 g / 100 g
     tai jos rasvaa 5,1-7 g / 100 g,
     kovaa rasvaa ≤ 20 % rasvasta
Natriumia ≤ 280 mg / 100 g
Kuitua ≥ 5 g / 100 g
Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2010 julkistama "Joukkoruokailun seuranta- ja kehittämistyöryhmän toimenpidesuositus" korostaa joukkuruokailun kehittämistä Suomessa ja määrittelee ravitsemukselliset laatukriteerit ruokapalvelujen hankintaa ja kilpailuttamiseen. Kriteereissä on leipätuoteryhmästä mainittu tuoreleivän suolapitoisuudeksi (NaCl) enintään 0,7 g / 100 g ja kuitua vähintään 6 g / 100 g.
Myllyn Paras Sydänmerkki-tuotteet tarjoavat monipuolisen valikoiman leipiä niin julkishallinnon kuin HoReCa-sektorin tarpeisiin. Näissä leivissä suolaa on vähennetty ja ne ovat runsaskuituisia. Sydänmerkki-leivillä voidaan toteuttaa joukkoruokailun suosituskriteerit sekä tarjota suomalaisille kotimaassa leivottua herkullista leipää.


Sydänmerkkituotteita ovat:


- Ruiskolmioleipä revitty 55 g

- Ruisnappi revitty 35 g

- Ruisreikäleipä kokonainen 380 g

Ruisleipä Puolukka revitty 240 g

- Ruisvuokaleipä viipaloitu 1000 g

- Pitkä Ruislimppu viipaloitu 670 g

- Jyväisempi Vuokaleipä viipaloitu 1200 g

- Kauravarrasleipä 380 g

- Pitkä Hiivaleipä viipaloitu 410 g

- Lippa Kaurasämpylä 40 g

Sydänmerkki -leivät