Ainekset 4 isoa paprikaa annosta

4
isoa paprikaa
Täyte:
1
sipuli
n. 3
valkosipulinkynttä
100
g
lehti- tai parsakaalia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
dl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
dl
maissia (pakaste)
100
g
mungpavun ituja tai kidneypapuja
n. 1
rkl
kasvisfondia
n. 150
g
pippurituorejuustoa
n. ½
dl
tuoretta oreganoa
Pinnalle:
200
g
halloumijuustoa

Ohje

  1. Kypsennä annos ateriarouhetta (2½ dl) pakkauksen lisuke-ohjeen mukaan imeyttäen neste rouheeseen.

  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä pilko lehti- tai parsakaalit. Paista niitä isolla pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää pannulle pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, maissit ja idut tai pavut sekä kasvisfondi, anna kiehahtaa. Lisää keitetty kaura-härkäpapurouhe, anna seoksen kuumentua, lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja silppua mukaan tuoretta oreganoa.

  3. Käytä täytteen kuorina paprikoita, halkaise ne pitkittäin, poista siemenet varovasti eli katso, että kuoret pysyvät ehjinä kuppeina.

  4. Asettele paprikat reunalliseen, uuninkestävään vuokaan ja jaa täyte niiden sisään. Kuutioi halloumijuusto ja jaa kuutiot täytettyjen paprikoiden pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia niin, että juuston pinta ruskistuu.

VINKKI: Papujen tilalle sopivat mainiosti sienet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.