Pellillinen perinteistä mustikkapiirakkaa tehdään pullataikinasta. Ihana maku tuo mieleen lapsuuden!

Pullataikinan kohotusaikaa saat lyhennettyä, kun laitat taikinakulhon kohoamaan esimerkiksi 40‐asteisen uunin keskitasolle tai tiskialtaaseen, jonka pohjalle olet laskenut kuumaa vettä.

Taikinasta 2/3 käytetään piirakan pohjaan ja lopuista 1/3:sta pyöritellään koristenauhat piirakan päälle.

Tässä ohjeessa mustikkatäyte on tehty napakaksi lisäämällä siihen sämpyläjauhoja. Sämpyläjauhot ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle perunajauholle, josta joidenkin mustikkapiirakan ystävien mielestä jää ikävähkö sivumaku mustikoihin.

Ainekset uunipellillinen annosta

1
annos (5 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa
6-8
dl
mustikoita
1
dl
hillosokeria
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi. Kohotusaika on n. 45 min‐1 tunti.

  2. Ota taikina kulhosta ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

  3. Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa ja levitä seos kohonneen pullapohjan päälle.

  4. Pyörittele lopusta 1/3 taikinasta piirakan päälle koristenauhat. Asettele nauhat piirakan päälle vinottain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla. Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.