Ainekset 9-12 kpl isoja (10 cm) annosta

50
g
kermakaramelleja (esim. Fazer Omar)
50
g
pekaani-pähkinää
1
iso
omena
1-2
rkl
sitruunamehua
Päälle:
150
g
tomusokeria

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan vajaa tuntia ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.

  2. Pilko karamellit pieniksi kuutioiksi ja rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuutioi myös omena pieniksi kuutioiksi kippoon, jossa on sitruunamehua. Se estää omankuutioiden tummumisen. Sekoita kaikki pilkotut palaset sulaneen taikinan joukkoon. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

  3. Leivo taikinasta 9-12 isohkoa palloa ja laita ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä pallot käsin isoiksi (halkaisija n. 10 cm) ja n. 1 cm paksuiksi cookieiksi. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

  4. Sihtaa kypsien jäähtyneiden kauracookiesin päälle tomusokeria.

VINKKI: Voit laittaa kermakaramellien tilalle valkosuklaata tai valkosuklaa-karamelleja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.