• Joululeipä sopii hyvin joulupöytään, välipalaksi ja lahjaksi. Tämä leipä onnistuu helposti leipäkoneen perusohjelmalla ja tietenkin perinteisesti käsin tekemällä.
  • Mehevässä joululeivässä maistuvat joulun mausteet ja hedelmät.

Ainekset 2 pitkänomaista pyöreää limppua annosta

dl
vettä, omenamehua tai piimää
2
rkl
öljyä
2
rkl
siirappia
dl
omena- tai porkkanaraastetta
2
tl
fenkolia
1
tl
pomeranssinkuorta
1
tl
suolaa
tl
kuivahiivaa (tai ½ pkt tuorehiivaa)

Ohje

Leipäkoneella:

  1. Mittaa joululeivän aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos ohjelmoit leivonnan heti käynnistyväksi.

  2. Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ajasta leipäkone. 

Käsin:

  1. Valmista taikina normaalisti liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai kuivahiiva vielä vähän lämpimämpään nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta huolellisesti taikinaksi.

  2. Anna kohota lämpimässä paikassa.

  3. Leivo annoksesta 2 pitkänomaista tai pyöreää joululeipää. Kohota hyvin.

  4. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 min. Voitele joululeipää paiston aikana siirappivedellä.

VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa porkkana- tai omenaraasteen peruna- tai bataattisoseeksi tai lisätä ohjeeseen vähän mantelilastuja ja/tai rusinoita. Kokeile myös perinteistä joululimppua!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.