Keväinen kasvispiirakka on helppo valmistaa käyttämällä Myllyn Paras piirakkataikinoita, jotka löydät kaupan pakastealtaasta. Piirakkataikinoita on helppo pitää nopeana vierasvarana omassa pakastimessa, sillä piirakan leipominen niiden avulla on nopeaa. Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina sopii lisäksi täydellisesti sekä suolaiseen että makeaan leivontaan.

Tähän suolaiseen kasvispiirakan täytteeseen voit hyödyntää erilaiset jääkaapista löytyvät, jo hieman nahistuneet kasvikset, tai voit valita täytteeksi omia lempikasviksia. Kuvan piirakassa on käytetty kesäkurpitsaa, vihreää tankoparsaa sekä erivärisiä paprikoita, mutta voit vaihdella kasviksia oman maun ja sesongin mukaan.

Seesamiöljy antaa kasviksille mukavaa makua, mutta voi käyttää sen tilalla myös muuta ruokaöljyä. Voit halutessasi esipaistaa piirakkapohjan uunissa noin 10-15 minuutin ajan ennen kuin lisäät täytteet pohjan päälle. Esipaisto tekee piirakkapohjasta hieman rapeamman. Voit kuitenkin jättää esipaiston väliin, jolloin piirakkapohja on pehmeämpi.

Ainekset annosta

Täyte:
150
g
vihreää tankoparsaa
100
g
paprikaa
100
g
kesäkurpitsaa
1
pieni punasipuli
2
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
yrttimaustetta
1
tl
suolaa
3
dl
kermaa
100
g
juustoraastetta
2
kananmunaa
1/3
tl
rouhittua mustapippuria
(tuoreita yrttejä tai salaatinversoja)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämpöön. Avaa paketti ja ota piirakkapohja pois paketista.
  2. Painele piirakkapohja noin 24-26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Pese kasvikset ja kuori sipulista uloin kuori pois. Katkaise tankoparsoista puinen alaosa pois taittamalla. Halkaise ja pilko tankoparsat noin viiden senttimetrin paloiksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioksi ja siivuta kesäkurpitsa sekä punasipuli.
  4. Nosta kaikki kasvikset kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon seesamiöljy, yrttimauste sekä puolet suolasta. Sekoita hyvin.
  5. Sekoita toisessa kulhossa kerma, juustoraaste sekä kananmuna, rouhittu mustapippuri ja loput suolasta
  6. Levitä noin puolet kasviksista piirakkapohjan päälle.
  7. Kaada päälle kerma-munaseos ja levitä loput kasvikset täytteen päälle.
  8. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan.
  9. Voit suojata piirakan pintaa foliolla paiston aikana, jotta se ei ota liikaa väriä.
  10. Koristele valmis piirakka haluamallasi tavalla esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai salaatinversoilla.
     

Vinkki! Voit myös esipaistaa piirakkapohjan laittamalla piirakkavuokaan painellun taikinanpäälle leivinpaperin sekä kuivia herneitä tai keraamisia paistokuulia painoksi. Nosta piirakkavuoka 200 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutin ajaksi. Poista sen jälkeen paino ja leivinpaperi pois pohjan päältä ja valmista piirakka ohjeen mukaan.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.