Ainekset 2-3:lle annosta

300-400
g
kalafileetä (esim. kuhaa, haukea, kirjolohta tai pakastekalaa)
¾
tl
suolaa
vähän valkopippuria
½
tilliruukkua hienonnettuna
½
ruohosipuliruukkua hienonnettuna
1-2
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia
½
dl
manteleita, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
Paistamiseen:
tilkka pullomargariinia
Lisäkkeeksi:
300
g
värikkäitä pakastekasviksia
vähän puristettua sitruunamehua
vähän tuoretta timjamia tai ruohosipulia

Ohje

  1. Hakkaa veitsellä tai hienonna sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa mantelit tai siemenet. Hienonna yrtit. Sekoita keskenään. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. ja kääntele ne yrttisiemenseoksessa. Paista pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta, mutta varo ettei kala kuivu.

  2. Keitä Riisi+Ohra pakkauksen ohjeen mukaan, keittoaika on noin 20 minuuttia. Lisää pakastevihannekset 5-8 minuuttia ennen kuin suurimot ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois ja purista sekaan vähän sitruunamehua ja lisää joukkoon tuoreita yrttejä. Tarjoa lisäkkeeksi tai salaattina.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.