Tee kuten omenakaurapaistos, mutta laita omenoiden tilalle raparperia.
Lisäämällä paistokseen banaania, saat siitä hieman makeamman ja miedomman. Voit jättää banaanin myös pois tai korvata sen itse tehdyllä omenasoseella.
Paistos onnistuu niin uunissa kuin mikrossakin.
Tarjoile vaniljakiisselin, rahkan tai jäätelön kanssa.
Ainekset noin 6:lle - uunissa tai mikroaaltouunissa annosta
Ohje
-
Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Viipaloi myös banaanit ja laita ne raparperien päälle. Ripottele päälle kanelia tai kardemummaa. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle.
-
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20-25 min tai mikroaaltouunin täysteholla (n. 800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa. Mikäli valmistat laktoosittoman paistoksen, katso että myös lisukkeet ovat laktoosittomia.
-
Valmista vaniljakiisseli kattilassa tai mikrossa seuraavasti. Kuumenna maito kiehuvaksi teflonkattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (täydellä teholla n. 3-4 min, katso välillä). Lisää sokeri ja kaada maitoon liuotettu perunajauho nauhana hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Ota kattila pois liedeltä heti, kun kiisseli sakenee. Sekoita lopuksi kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri. Anna kastikkeen jäähtyä.
VINKKI: Tämä herkkupaistos elää kesän yli! Vaihda paistokseen aina satokauden ykköstuote, jota on saatavilla. Eli ½ litraa raparperia voi korvata vastaavalla määrällä mansikoita, vadelmia, mustikoita, omenia, luumuja, puolukoita jne. Muista myös mahtava, klassinen kaura-omenapaistos.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Vanilijakiisseliin hieman enemmän vanilijasokeria, niin tulee hieman voimakkaamman ja paremman makuista!:)
mansikoita jne. VOT VOT vot