Voitaikinalevystä saat helposti maistuvat leivonnaiset tarjottavaksi esimerkiksi kokousvieraille! Tässä reseptissä herkullisten leivosten täytteenä on mansikkasurvosta tai -hilloa, rahkaseosta sekä viipaloituja mansikoita.
maitorahkaa tai sulatettua valkosuklaata, laktoositon
Ohje
Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3-4 osaan eli pieniksi suorakaiteiksi.
Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa 5-10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla/mantelilastuilla. Sekoita joukkoon rahka tai sulatettu ja jäähtynyt, mutta ei kohmettunut valkosuklaa.
Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä.
Laita täytteeksi survosta/hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.
VINKKI: Mikäli mansikoita ei ole saatavilla, voit tehdä leivokset myös hedelmillä.
Kommentteja ja keskustelua